Wooninspiratie: Een boho kamer

Wooninspiratie: Een boho kamer

27 januari 2020 0 Door Erno

Pinterest staat er vol mee en deze stijl wordt steeds populairder: De boho stijl. Boho, ofwel bohemian, is geïnspireerd op de zigeuner stromingen. Tegenwoordig is deze kleurrijke en zomerse stijl helemaal hip en ook ik ben er helemaal weg van. Zelf heb ik mijn kamer afgelopen jaar ook een transformatie gegeven en is het nu helemaal in deze nieuwe stijl ingericht. In deze blog vertel ik hoe je een boho slaapkamer kan creëren.

Materialen

Een groot onderdeel van de boho stijl, is de verwerking van natuurlijke elementen. Een goede manier om je kamer een boho stijl te geven, is dus door het gebruik van natuurlijke materialen in je interieur. Natuurlijke materialen zie je in deze stijl bijvoorbeeld terug in het gebruik van veel hout. Toen ik mijn kamer om ging toveren tot boho walhalla, verving ik mijn saaie witte nachtkastje dus door een houten kratje die ik in een grofvuil container vond. Dit staat niet alleen heel boho, maar was ook een hele goedkope manier om natuurlijke elementen aan mijn kamer toe te voegen. Andere voorbeelden van natuurlijke materialen die je kunt gebruiken in je kamer, zijn wol en leer.

Meer natuur

Een andere manier waarop de boho stijl natuurlijke elementen gebruikt, is door het plaatsen van heel veel plantjes. Planten zijn eigenlijk echt een must in deze interieurstijl. Toen ik mijn kamer opnieuw in ging richten, sloeg ik als eerste stap dus ook veel plantjes in. Mijn kamer is niet heel groot, dus ik wist eerst niet zo goed waar ik al die planten kwijt zou kunnen. Toen zag ik op internet foto’s van plantjes die in een potje aan het plafond hangen. Hang een hedera of klimop in een handgeknoopte plantenhouder, en jouw kamer kan ook zo op Pinterest! Heb je wel iets meer ruimte, dan kun je natuurlijk helemaal losgaan en een plantenparadijs creëren van jouw kamer.

Kleurrijke accenten

Zoals ik eerder al zei, is de boho stijl heel zomers en kleurrijk. Kleur mag dan ook zeker niet ontbreken in een boho interieur. Dit kun je natuurlijk op heel veel verschillende manieren doen. Zo kun je bijvoorbeeld een mooi vloerkleed op de grond leggen. Kies er dan een met veel kleuren en een gezellig printje. Zelf heb ik gekozen voor een vloerkleed met roze tinten en een Oosterse print. Andere Voorbeelden zijn mooie posters aan de muur, een kleurrijk dekbedovertrek of gezellige sierkussens op je bed. Vooral warme kleuren zoals rood en oranje doen het erg goed in een boho slaapkamer!