Waarom je moet kiezen voor groene grootzakelijke energie

Waarom je moet kiezen voor groene grootzakelijke energie

23 oktober 2020 0 Door Erno

Kijken we naar de trends op het gebied van grootzakelijke energie dan zien we dat steeds meer ondernemers overstappen op groene stroom. Groene zakelijke energie is helemaal van deze tijd: ook particulieren zien steeds vaker de voordelen in van deze vorm van duurzame energie. Ben je ondernemer en zit je erover na te denken om groene stroom af te nemen? Maar weet je nog niet zo goed wat de voordelen zijn van groene grootzakelijke energie? Lees dan vooral even verder; in dit artikel lees je meer over waarom je echt moet kiezen voor groene grootzakelijke energie.

Groene stroom is voordeliger dan je denkt

Een van de grootste voordelen van groene zakelijke energie is dat het niet zo duur is als je misschien dacht. Er zijn veel ondernemers in Nederland die de overstap nog niet maken, omdat ze denken dat groene energie duur is. Toegegeven: dat is ook best lang zo geweest. De laatste jaren is er echter veel meer aanbod op het gebied van groene zakelijke stroom, waardoor de prijzen lager kunnen liggen. Op die manier is groene stroom dus helemaal niet zo duur! Wat hierbij mooi meegenomen is, is het feit dat de Nederlandse overheid bedrijven stimuleert om energiebesparende stappen te nemen. Zo wil de overheid ervoor zorgen dat Nederland over enkele jaren volledig energieneutraal is. Daarom zijn er diverse vergoedingen en subsidies beschikbaar voor ondernemers die groen aan de slag willen gaan. Op Energie-Zakelijk.nl lees je daar meer over. Wat ook fijn is, is dat je net als bij grijze energie altijd een goede deal kunt scoren door een zakelijke energievergelijker te gebruiken.

Je kunt je eigen groene energie opwekken

Een ander voordeel van groene energie is dat je deze vorm van stroom zelf op kunt wekken. Schaf bijvoorbeeld zakelijke zonnepanelen aan en je kunt je eigen verantwoorde energie produceren en gebruiken. Dat kan bij grijze stroom absoluut niet. Zakelijke zonnepanelen zijn door de jaren heen ook nog eens goed betaalbaar geworden. Natuurlijk blijft het een investering waarbij je aardig wat geld moet betalen. Wat je echter moet onthouden, is dat je die investering er binnen enkele jaren al uit hebt. Dat komt omdat je met zonnepanelen gratis energie opwekt; je gebruikt gratis zonnestralen om stroom te produceren. Op een bepaald punt heb je je investering eruit en maak je alleen nog maar gebruik van die gratis zonne-energie. Kortom: voor ondernemers die twijfelen is dit absoluut een goede reden om alsnog die stap te nemen. Uiteindelijk betaal je helemaal niets meer voor je zakelijke energie, terwijl je wel je bedrijf draaiende kunt houden.

Klanten kiezen liever voor duurzaam bedrijf

Tot slot is het goed om te weten dat potentiële klanten vandaag de dag eerder kiezen voor een bedrijf dat iets aan duurzaamheid doet dan voor een bedrijf dat dit niet doet. Dat betekent dat wanneer jij duidelijk maakt dat je groene stroom afneemt of nog beter: zelf groene energie produceert een klant misschien eerder voor jouw diensten kiest dan voor die van de concurrent. Wat hierbij aan te raden is, is om te kijken naar meer duurzame toepassingen binnen je onderneming. Je kunt bijvoorbeeld ook veel energie en geld winnen op het gebied van isolatie. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om volledig groen te werken door bijvoorbeeld te kiezen voor refurbished apparatuur en tweedehands kantoormeubelen. Kijk ook eens naar je partners en hoe zij omgaan met duurzaamheid. Wat hierbij belangrijk is, is om altijd duidelijk te communiceren of en hoe groen je werkt. Het feit dat een klant op basis daarvan een keuze kan maken, is de investering in duurzaamheid binnen je bedrijf dubbel en dwars waard.