Waar naartoe op vakantie in 2020?

Waar naartoe op vakantie in 2020?

31 januari 2020 0 Door Erno

Als je van plan bent te ontsnappen aan de Nederlandse kou, dan geef ik je groot gelijk. Al kan het in de zomer nog redelijk warm worden, het is nooit een garantie voor ons, en het gaat waarschijnlijk ook flink regenen. Je weet dus dat je een andere plek wilt opzoeken van de zomer, maar je weet nog niet welke plek dat dan gaat zijn. Daarom hier een aantal tips voor bestemmingen waar jij in 2020 heen kan gaan!

IJsland

Goed, echt heel warm gaat het hier niet zijn, maar je bent wel verzekerd van meer dan 20 uur daglicht per dag in de zomer. De temperatuur is vrij stabiel, maar ligt rond de vijftien graden. Om het goed te maken heeft IJsland sommige van de meest indrukwekkende natuurlijke formaties van de wereld. Verschillende meren, watervallen en natuurlijk de beroemde geisers. Je kan op de meeste plekken wel zwemmen in de zomer, want een groot gedeelte van het ijs is al lang gesmolten tijdens de zomermaanden.

Rio de Janeiro

Brazilië is niet zo heel populair als het om vakantiebestemmingen gaat, maar dat is enigszins onterecht als je het mij vraagt. Rio is een prachtige stad met een gigantische variëteit aan bezienswaardigheden en activiteiten. Uiteraard is het beroemde beeld van Jezus in het midden van de stad te bewonderen, en ook andere bergen in en rondom de stad geven een prachtig uitzicht over de hele stad. De stranden zijn nog steeds behoorlijk aangenaam, ook al is het in onze zomermaanden daar winter. De stranden zijn misschien wel de bekendste van de wereld, met name die van Copacabana en Ipanema.

Jamaica

Vrij populair onder amerikaanse toeristen, maar minder bekend onder de Nederlanders. Jamaica is zo ongeveer het hoogtepunt van de Caraïben, en is dan ook een tropisch eiland door en door. De stranden hier zijn zo idyllisch dat jij je continu in een paradijs waant. De gebergtes met de dichte begroeiing zijn ook uniek in hun soort, en het eten laat ook niets te wensen over.

Bali

Indonesië in het geheel is een bijzonder en mooi land. Bestaand uit duizenden eilanden, voornamelijk gemaakt door vulkanen, is Indonesië sowieso al heel uniek. Het meest populaire eiland van Indonesië is Bali. Hier kan je van alles vinden, en het is als het ware een soort samenvatting van de rest van het land. Van prachtig witte stranden tot authentieke oude tempels en watervallen met bijbehorend meertje, Bali heeft werkelijk alles te bieden. Het kan lastig zijn om alles te zien in één vakantie, dus het is verstandig een geplande rondreis Bali te boeken.