Waar je op moet letten wanneer je een afvalcontainer gaat huren.

Waar je op moet letten wanneer je een afvalcontainer gaat huren.

31 januari 2020 0 Door Erno

Je gaat binnenkort verhuizen of je hebt een grote verbouwing op de planning staan. In dat geval is het altijd handig om van te voren een aantal zaken goed op  een rijtje te hebben. Er komt namelijk veel bij het verhuizen of verbouwen kijken. Veel meer zelfs dan de juiste aannemersbedrijven of schilders in huren. Misschien overweeg je het zelfs vele klussen binnen het huis zelf op te lossen. Heb je er namelijk weleens over na gedacht hoe je al het afval gaat regelen? Ga je hiervoor een afvalcontainer inhuren of ga je liever zelf met een busje op en neer om al het afval steeds weg te brengen. Hierin is veel mogelijk, maar dit van te voren meenemen in je planning kan veel stress voorkomen. Ga je voor het huren van een afvalcontainer dan zijn hier een aantal punten die belangrijk zijn.

 

1. Wat voor afval ga je voornamelijk weggooien en in welk volume.

Het is namelijk tegenwoordig van belang dat je goed scheidt. Er zal een hoge boete op je wachten op het moment dat je iets verkeerd weggooit. Lees je dus van te voren zelf in hoe het afval in jouw gemeente gescheiden moet. Wanneer je eenmaal weet wat je gaat weggooien en welke afvalcontainers je nodig hebt kun je dat heel gemakkelijk aanvragen via afvalcontainer verhuurservices. Het is dus ook belangrijk dat je een inschatting maakt hoeveel je gaat weggooien. Zo kun jij in één de juiste container aanvragen zonder al te veel gedoe.

 

2. Wanneer en hoelang ga je de container nodig hebben.

Zeker geen punt dat vergeten moet worden. Zorg ervoor dat je dus alles voorafgaand goed uitgedacht hebt. Niets is zo vervelend dat het achteraf blijkt dat je de container langer nodig had dan van te voren afgesproken. Het kan dus verstandig zijn om de afval container iets langer vast te houden dan je verwacht nodig te hebben zo voorkom je extra onnodige kosten die je in eerste instantie niet met de berekening had meegenomen.

3. Waar kan je de container neer gaat zetten.

Wanneer je genoeg ruimte op je eigen terrein hebt is er niet zoveel aan de hand. Het is dan nog wel belangrijk om goed na te denken waar je de container wilt gaan neer zetten. Het zou zonde zijn als je hele tuin hieraan verloren gaat. Wanneer je geen ruimte op je eigen terrein hebt, moet het dus op een openbare plek. Hiervoor moet je altijd voor de zekerheid checken of hier een vergunning nodig is voordat je hem ergens langs de weg neerzet.