Vier de vakantie in Italië!

Vier de vakantie in Italië!

3 januari 2020 0 Door Erno

Met de kerstvakantie achter de rug wordt het alweer tijd om over de zomervakantie na te denken. Op aarde zijn er honderden prachtige plekken te vinden, maar wat is hét land waar je de volgende vakantie door gaat brengen? Italië!

Waarom Italië?

Italië ligt in zuid- Europa. Het land wordt omringd door Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Slovenië en verschillende zeeën. Tot Italië horen ook verschillende eilandjes. De hoofdstad van het land is Rome, maar er zijn veel erg bekende steden. Het land heeft een rijke geschiedenis. Het Romeinse Rijk is een goed voorbeeld. De Romeinen vonden veel dingen uit, op militair, bestuurlijk en bouwkundig gebied. Verschillende triomfbogen en aquaducten uit de Romeinse Tijd zijn nog door Europa heen te zien. Tijdens de Italiaanse Renaissance zijn er veel bekende kunstenaars opgekomen, zoals Michelangelo en da Vinci. In de 20e eeuw was Italië fascistisch en was in de Tweede Wereldoorlog een bondgenoot van Duitsland. Het land sloot zich middenin de oorlog aan bij de geallieerden.

Italië staat erg bekend om zijn gerechten. Lekkernijen zoals pizza, pesto, pasta- gerechten en lasagne komen allemaal uit de Italiaanse keuken. Overal rond de wereld wordt het gegeten, maar het is natuurlijk het lekkerst in het land van afkomst.

Wat is er te doen?

Er zijn veel bekende, prachtige steden in Italië. Er zijn ook veel ruïnes uit de geschiedenis te vinden, zoals het Colosseum. Eén van de zeven wereldwonderen werd al in de eerste eeuw gebouw en ligt nog steeds in Rome. Het gebouw staat bekend om de constructie van de tribunes en hoe het de eeuwen heeft overleefd. Andere bekende gebouwen in Italië zijn de Dom van Milaan en de Toren van Pisa. De Dom van Milaan is de grootste kathedraal in het land en staat middenin Milaan. De Toren van Pisa is natuurlijk beroemd om hoe scheef gezakt het staat en de grappige foto’s die daardoor gemaakt kunnen worden. De gebouwen staan midden in bekende steden, dus een goede hotel of camping vinden zal ook geen moeite zijn. Het Gardameer is ook zeker aan te raden. Er zijn genoeg campings rond het Gardameer om lekker in te relaxen en van het mooie water te genieten.

Niet over te slaan, zijn de prachtige steden die Italië te bieden heeft. De hoofdstad van het land is Rome. In Rome is naast het bovengenoemde Colosseum nog meer prachtige gebouwen te vinden, zoals het Pantheon. De stad heeft ook veel evenementen, waar rekening mee kan gehouden met het kiezen van vakantiedata.

Venetië is ook een bekende stad in Italië. De prachtige gebouwen in de stad zijn omringd door water. Er is geen autoverkeer, maar wel openbaar vervoer en genoeg boten om overal te komen.

De laatste stad die genoemd zal worden is Florence. Het is de hoofdstad van de regio van Toscane en staat bekend als cultuurstad. Er zijn veel kerken, pleinen en paleizen te vinden, dus een langer verblijf is zeker aan te raden.

Dit was natuurlijk maar een klein stukje over een groot land. Er is veel te ontdekken in Italië, dus ik zeg: vier de vakantie lekker in Italië!