Roofmijt inzetten tegen Spint

Roofmijt inzetten tegen Spint

10 juni 2021 0 Door Erno

Spintmijten zijn vervelende diertjes die veel schade kunnen aanrichten op je planten. Je kunt ze dan ook op vele verschillende planten krijgen, kamerplanten, balkon en tuin planten maar ook op je groenteplanten en fruitbomen. Ze zuigen planten cellen leeg waardoor je in eerste instantie gele plekken krijgt op de bladeren van de plant. Doe je hier niets tegen dan zullen de spintmijten uiteindelijk je plant helemaal leeg zuigen en zal de plant sterven. Een natuurlijke oplossing tegen spint zijn de roofmijten. Deze roofmijten zuigen op hun beurt de spintmijten weer leeg. Op 1 dag kan een roofmijt wel 20 spint eitjes of 5 volwassen spintmijten leeg zuigen. Door roofmijt tegen spint in te zetten ben je snel van je spint probleem af. 

Spint bestrijden op natuurlijke wijze

Natuurlijk wil jij geen gifstoffen op je mooie planten spuiten, al helemaal niet als je spint op je groente of fruit bomen hebt zitten. Door levende insectjes in te zetten om spint bestrijden zorg je er voor dat je je planten niet verder aantast of dat je vervelende giftige middelen hoeft te gebruiken. Deze manier van behandelen is biologisch en werkt dus goed wanneer je biologische groente of fruit verbouwd voor jezelf of voor verkoop. Het enige wat je hoeft te doen is bepalen hoeveel roofmijt tegen spint je nodig hebt en de bestelling plaatsen. De roofmijt zet je het beste in wanneer je planten nog niet erg zijn aangetast, zo voorkom je dat je te laat bent met de spint bestrijden. 

Ecologisch tuinieren

We weten allemaal dat plaag-bestrijdingsmiddelen met gifstoffen er in niet goed zijn voor het milieu en natuurlijk ook niet voor onze eigen gezondheid. Je drinkt in de ochtend ook niet een glaasje bleekmiddel, dus waarom zou je er voor kiezen om giftige producten te gebruiken voor je groenteplanten en fruitbomen. Ook wanneer je je  kamerplanten behandeld met giftige producten zorg je er voor dat er giftige stoffen vrijkomen in de ruimte waar je leeft en vaak bent. Helemaal geen goed plan dus. Door roofmijt tegen spint in te zetten voorkom je allerlei nare bijgevolgen, je zorgt er voor dat je planten gezond blijven, maar ook dat jij gezond blijft. En natuurlijk onze planeet aarde. Zij waardeert al die giftige producten helemaal niet zo. 

De natuur biedt oplossingen

Daarom kun je spint bestrijden met roofmijten, deze zijn dol op spint. Ze zuigen hen leeg en gaan op jacht naar de volgende. Dit doen de roofmijten het liefst wanneer het niet te warm, maar ook niet te koud is. De minimum temperatuur in de nacht mag niet onder de 6 graden komen en de maximum temperatuur overdag niet over de 30 graden. Enkele graden hieronder of -boven zorgt er voor dat de roofmijten geen honger meer hebben of zelfs dood gaan. Dus let goed op wanneer je ziet dat jouw planten gele vlekjes krijgen of je de spint ziet zitten. Dat is de perfecte tijd om de roofmijten in te zetten.