Opfleuren die tuin!

Opfleuren die tuin!

15 december 2019 0 Door Erno

Groen

Misschien ben jij het soort type die dagelijks naar Eigen Huis en Tuin kijkt, of een soortgelijk programma. Of misschien ben jij iemand die een aangeboren smaak heeft in het inrichten van je huis of je tuin. Ik ben het laatste absoluut niet, maar moet wel toegeven bij de eerste categorie mensen te horen. Dat betekent dus dat ik met liefde naar deze programma’s kijk en hieruit inspiratie opdoe voor ons huis. Zeker het gebruik van veel planten binnen vind ik altijd geweldig, al die overige rommeltjes zijn helemaal niet nodig als je gewoon een heerlijk huis gevuld met planten hebt. Planten maken je immers blijer dan wat dan ook, wist je dat? Als je je niet heel blij voelt, kan het kijken naar een boom of plant deze gevoelens over laten gaan. Daarom is het zo belangrijk om veel groen in huis te hebben.

Tips

Maar naast je huis is ook je tuin natuurlijk een pareltje waar het waard is je moeite in te steken. In de zomer kan je hier zo lekker in zitten en ontspannen. Nog even een wijntje na werk in de tuin, of een kaasje met je partner in de zakkende zomerzon… Maar dan moet die tuin natuurlijk wel er een beetje goed uitzien! Hoe doe je dat? Hierbij wat tips:

  • Gebruik ook in de tuin veel groen. Natuurlijk is bestraten lekker makkelijk, maar van veel planten en bloemen word je dus een stuk gelukkiger. Neem deze dus ook gewoon!
  • Wil je alsnog een schutting zodat je wat privacy hebt maar vind je hem zo kil? Overweeg dan om klimop te nemen! Hiermee is je schutting meteen een stuk groener en beschutter, maar staat het niet meer zo hard. Kijk bijvoorbeeld eens naar de hedera hibernica, de meest bekende soort klimop. Dit hoeft daarnaast helemaal niet duur te zijn!
  • Overweeg om, als je niet echt groene vingers hebt, met name planten te nemen die onderhoudsarm zijn. Even googlen leert je al gauw welke planten dit zijn, zo heb je een mooie tuin met weinig moeite.
  • Neem niet keiharde bestrating, maar zoek een soort stenen voor je terras die je wat speelser kan neerleggen. Bijvoorbeeld met grote kiezels, of een route met stenen waar je op kan stappen om bij het terras te komen.
  • Heb je de ruimte? Overweeg het aanleggen van een vijver. Hierin gaat een hele eigen miniwereld onstaan met visjes, kikkertjes en vogels, en dat is heerlijk om naar te kijken.

Succes!