Op stedentrip gaan

Op stedentrip gaan

6 oktober 2020 0 Door Erno

Geen zin in een lange vakantie maar wil je toch even naar het buitenland? Dan is een stedentrip de perfecte optie voor jou! De laatste paar jaren zijn stedentrips steeds populairder geworden. Vroeger was het erg ongebruikelijk om voor maar een paar dagen naar het buitenland te gaan maar tegenwoordig valt dit erg goed in de smaak. Stedentrips die Nederlanders veel doen liggen vaak wel binnen Europa. Anders wordt het natuurlijk wel een erg duur grapje voor even tussendoor. Het voordeel van een stedentrip is dat je er niet zo lang vrij voor hoeft te vragen omdat een gemiddelde stedentrip tussen de 3 en 5 dagen duurt. Ook is het soms fijn om na een drukke en stressvolle periode er even lekker tussenuit te gaan. Hierdoor is de kans op een burn-out of overspanning minder groot!

Waar naar toe?

En dan volgt natuurlijk de vraag waar gaan we dan naar toe? Er zijn in Europa honderden leuke steden waar jij gegarandeerd een leuke stedentrip zal hebben. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur maar de meeste stedentrips zijn een goede combinatie van cultuur, stad en eten en drinken. Door hier een goede balans in te vinden zal het helemaal goed komen. Tijdens een stedentrip is het ook een goed idee om een fiets of step te huren (als het lekker weer is natuurlijk). Door de stad te verkennen op een fiets of step vermijd je drukke wegen en files en kan je alsnog heel veel van de stad zien. Kijk ook goed van tevoren wat bijvoorbeeld mooie monumenten of gebouwen zijn in de stad waar je bent. Als je er dan toch bent is het wel zo leuk om dat even te bezichtigen.

Eten en drinken

In een andere stad is het eten en drinken ook altijd erg lekker. Doe van tevoren wel goed onderzoek naar restaurantjes want je wilt natuurlijk niet dat je met een voedselvergiftiging weer richting Nederland gaat… Vaak zitten in de gezellige straatjes de leuke authentieke restaurants met de delicatessen van het desbetreffende land. In Spanje natuurlijk de heerlijke tapas en sangria, in Italië pasta’s en pizza’s, in Frankrijk de wijn en heerlijke kaasjes en in Engeland natuurlijk het bier en de Fish & chips. En zo heeft natuurlijk ieder land en stad zijn heerlijke eten en drinken. Als je voor een wat meer budget restaurant wilt gaan is het aan te raden om niet op het meeste bekende plein of in het meest bekende straatje te gaan dineren. Hier vragen ze meestal de hoofdprijs en als je wat verder zoekt in zij straatjes zal je zien dat daar de prijzen wat lager liggen.