Het is belangrijk om te dragen waar je je comfortabel in voelt

Het is belangrijk om te dragen waar je je comfortabel in voelt

17 januari 2022 0 Door Erno

Mensen droegen kleding, omdat ze het koud hadden. Vroeger hadden mensen veel meer op hun lijf dan nu. Door de jaren heen kregen ze minder haar, waardoor ze de winter vellen van dieren moesten dragen om zo warm te blijven. Vandaag de dag zijn we veel meer bezig met het nadenken over hoe we eruit zien. Nu gaat het niet alleen meer om warm te blijven. Tegenwoordig gaan we met de mode mee en kiezen we kleren niet alleen om warm te blijven, maar ook om er leuk uit te zien. Ook wordt kleding steeds vaker gedragen en het is ook steeds belangrijker dat je iets draagt dat comfortabel is.

Draag je kleding vaker

Het is zonde. Steeds wordt er meer kleding niet meer gedragen. Je hebt waarschijnlijk meer outfits in je kast hangen dan lichamen om te kleden. En dat is zonde. Bedenk daarbij eens hoeveel energie, materiaal en vaak ook mensenleed in een kledingstuk wordt gestoken wordt voor het in de kast belandt. De oplossing is niet om je 20 keer per dag om te kleden. Wel heel leuk als je er tijd voor hebt, maar dit heeft weinig met duurzaamheid te maken. Een wit overhemd zou je ook meerdere malen kunnen aantrekken en hoef je niet na een jaar al in je kast te laten liggen. Het witte overhemd blijft toch altijd het meest gedragen. Het is vrij simpel: hoe minder kleding je hebt, hoe vaker je de stukken die je hebt, zult dragen. Een aantal overhemden in plaats van 20 overhemden in je kast heeft zo zijn voordelen: het geeft overzicht in de kast. Een duik in je kast levert vrijwel dezelfde shirtjes op. Waar je eigenlijk alleen de favoriet van draagt. Het is niet alleen zonde om te veel kleding in je kast te hebben die je niet draagt, het heeft ook een zelfversterkend effect. Hoe voller je kledingkast, hoe minder overzicht en hoe vaker je een miskoop of overbodige kleding aanschaft. Het is ook lastiger om een rommelige kast te hebben.

Beste stof

Wil je graag in het duurzame hoekje blijven? Kies dan voor kleding die de stof Lyocell of Tencel gebruikt. Dit is een biologisch afbreekbare stof, gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Het is een sterke stof en gaat lang mee. Naast de impact op het klimaat, natuur en dier heeft de kleding die we kopen natuurlijk ook impact op mensen. Deze stof werkt ook ideaal voor de koudere dagen. Het is in de zomer ook fijn, omdat het goed vocht opneemt én de bacteriën zijn geen fan van de stof, waardoor het langer fris blijft ruiken.