De winter door met een set nieuwe goede heren truien

De winter door met een set nieuwe goede heren truien

31 december 2019 0 Door Erno

Eindelijk begint het echt winter te worden

Hier heb ik lang op gewacht, de temperaturen komen eindelijk onder het vriespunt! Ik ben erg begaan met het klimaat en was dan ook behoorlijk gestrest over de warme maanden de afgelopen tijd. Dat ik zwetend in een winterjas rondloop tijdens kerst vind ik niet normaal meer. Gelukkig is het nu dan toch even begonnen met vriezen. Ik hoop dat dit lang door blijft zetten, want dat lijkt me beter voor de natuur hier in Nederland. Zo raken planten, dieren en bomen niet zo in de war. Nu het eindelijk koud is ben ik helemaal blij. Ik ben namelijk een echt wintermens. Van mij hoeft het niet eens per se te sneeuwen of dat er zo veel ijs ligt dat je kunt schaatsen. Ik vind het vooral prettig om je lekker warm aan te kleden, en dan behaaglijk door de vrieskou te lopen met een zonnetje op mijn gezicht. De zomers zijn veel te warm voor mij en ik houd absoluut niet van zweten. Daarom is een koude winter mijn ideale klimaat!

 

Kies een paar basics om de winter mee door te komen

Je moet je natuurlijk wel goed aankleden om de winter door te komen. Als eerste vind ik een goed paar heren schoenen echt belangrijk om stylish en warm januari en februari door te komen. Ik ga vaak voor korte laarsjes of anders gevoerde sneakers. Ook is een goede winterjas belangrijk. Ik heb er nu een die waterdicht is, wat handig is op de fiets. Ook kun je de binnen voering eruit ritsen. Dit komt van pas als het nog wat warmer is dan verwacht! Tot slot is de laatste van de basics een goede wintertrui. Een paar heren truien die overal bijpassen zijn mijn lievelingsitem van de winter. Ik houd van heren truien, en ik draag ze het liefst altijd. Wel zijn ze vaak 75% van het jaar te warm om aan te doen. Daarom kan het nu mooi, en schaf ik elke winter wel een nieuwe aan!

 

Ga voor duurzame heren truien

Om het klimaat een handje te helpen is het wel belangrijk om duurzame heren truien te kopen. Denk bijvoorbeeld aan een trui die overal bijpast, en niet na één seizoen uit de mode is. Ook kun je beter wat meer geld uitgeven en eentje van goede kwaliteit kopen. Die kun je dan meerdere winters achter elkaar dragen! Tot slot kun je zelfs kijken waar de trui is gemaakt, zijn er duurzame stoffen (biologisch katoen, viscose, etc.) gebruikt en hoe zijn de omstandigheden van de werknemers? Als je op deze dingen let dan heb je een trui die je lekker warm houdt, maar die ook goed voor de planeet is. Zo blijven in de toekomst hopelijk koude winters bestaan!