Fanatiek gamen

Fanatiek gamen

14 december 2019 0 Door Erno

Toen ik ongeveer veertien jaar oud was ben ik begonnen met gamen. In het begin speelde ik op de oude laptop van mijn broer. Die kon niet veel games hebben, maar ik deed het toch. Het spel liep vaak vast en het beeld was schokkerig omdat de videokaart het niet aankon. Toch beleefde ik hier altijd heel veel plezier mee. Naarmate ik iets ouder werd begon ik het ook leuk te vinden om multiplayer games te spelen. Oftewel, online met, maar ook tegen, andere spelers. Hiervoor speelde ik alleen maar singleplayer, dit was tegen de computer. Dit was altijd wel makkelijk omdat ik zelf kon bepalen hoe moeilijk de tegenstander was. Naarmate ik ouder werd vond ik dit saaier en wilde ik meer een uitdaging.

 

Online shooter

Ik besloot om te gaan werken. Met dit geld kocht ik mijn eerste echte game pc. Deze was heel duur, maar hier kon ik alles op spelen wat ik maar wilde. Ik besloot om een online shooter te kopen. In dit spel speelde je tegen 23 andere spelers op een eiland. Op dit eiland waren zombies. Je moest zien te overleven. Ik heb dit spel ongeveer twee jaar lang heel fanatiek gespeeld. Zo fanatiek dat mijn school er bijna onder begon te lijden. Rond mijn zeventiende was ik er heel goed in, en had ik veel vrienden gemaakt. Ik werd steeds iets kieskeuriger rondom de servers waarop ik speelde. Deze servers waren mogelijk door middel van VPS hosting. Dit is een soort extern bureaublad waar iemand een gameserver op kun runnen. Ik kon dan vanaf mijn computer hier op spelen tegen 23 andere spelers.

 

Eigen server

Ik besloot dat het tijd was om zelf een VPS server te kopen. Dit kon bij wdmsh.com. Hier kon ik goedkoop VPS hosting vinden. Omdat ik al zoveel vrienden had gemaakt kreeg ik heel snel veel spelers. Veel meer dan de 24 die er op één spelserver paste. Ik besloot om een website erbij te maken om mijn servers te adverteren, én vier servers erbij te kopen. Dankzij mijn baantje kon ik dit goed betalen. Het was supergaaf om al die spelers plezier te zien hebben op mijn servers. Ik speelde zelf ook soms nog wel, maar ik vond het leuker om te genieten van andere mensen hun lol. Ik was inmiddels ook wel van een hoog niveau, dus ik was bang dat ik nieuwe spelers weg zou jagen. Ik zie het nu als een soort bijbaan, maar dan zonder inkomsten. Misschien komt dit in de toekomst nog wel!