Een jaar reizen na je studie

Een jaar reizen na je studie

9 december 2019 0 Door Erno

Er zijn tijdens de periode van jeugd naar volwassen worden vele belangrijke keuzes die je zult moeten maken. Het begin natuurlijk bij de keuze wat voor profiel je wilt op de middelbare school wat uiteindelijk de keuze zal beïnvloedden wat voor carrière je wilt beginnen. Deze keuzes zijn erg groot en er zijn veel jonge mensen die hier ontzettend veel moeite mee hebben. Als het gaat om belangrijke keuzes zoals wat voor carrière je wilt gaan doen dan is het logisch dat veel jongeren daar een lange tijd over willen nadenken. Om deze reden gaan vele studenten na hun studie niet meteen een baan zoeken. In plaats daarvan besluiten ze een half jaar of een jaar te gaan reizen. Natuurlijk zijn er studenten die een tussenjaar nemen en dit tijdens hun studie doen maar het principe is hetzelfde.

Work holiday

Ik wil ingaan op wat naar mijn mening de leukste manier is om een jaar te gaan reizen. En ik heb het ook zo op deze manier gedaan. Aangezien veel studenten over het algemeen niet superveel geld hebben is het meestal een goed idee om naar locaties te reizen waar je gemakkelijk goedkoop kunt leven. Maar als je een jaar gaat reizen zul je waarschijnlijk nog steeds manieren moeten vinden om bij te verdienen. Er zijn landen waar het heel gemakkelijk is om te kunnen werken. Zo zijn er bijvoorbeeld veel landen waar je een ‘work holiday’ visum kunt krijgen. In deze landen is het gemakkelijk om te werken als je onder de dertig bent zolang je er niet officieel een carrière begint. De landen waar je een dergelijk visum kunt krijgen zijn bijvoorbeeld Hong Kong, Zuid-Korea, Canada en Australië.

Vooral die laatste is zeer interessant voor een jaar reizen. Want Australië is een prachtig land en tegelijkertijd kun je er werken. Ook is het een fantastische uitvalbasis om door Zuidoost-Azië te reizen. In deze landen is het gemakkelijk om goedkoop te leven en andere culturen te ervaren. Deze landen vergen wel wat voorbereiding

Goed voorbereid

Als je op doorreis bent in Zuidoost-Azië wil je goed voorbereid zijn. Ten eerste heb je de nodige inentingen nodig tegen bijvoorbeeld Hepatitis en Buiktyfus. Daarnaast zul je in sommige gebieden ook tabletten tegen malaria moeten kiezen. Ook is het natuurlijk belangrijk een goede backpack te hebben. Waar een backpack te zwaar is en een koffer onhandig voor veel reizen is de reistas op wielen ideaal. Je kunt deze zowel rollen als op je rug dragen.