Duurzaam verbouwen

Duurzaam verbouwen

7 december 2019 0 Door Erno

Ons huis wordt aankomende zomer verbouwd en mijn man en ik wilde het graag duurzaam houden. Hier zijn 3 tips om je huis duurzaam te verbouwen. Waarom is duurzaam verbouwen belangrijk? Het kost vaak minder geld en is goed voor het milieu. Iedereen kan hier gebruik van maken. Een paar duurzame materialen zien er vaak ook leuker uit.

Tip 1

Het is vooral belangrijk om de warmte binnen te houden. Op deze manier kan de verwarming een standje lager. Een kopje thee en leuke kaarsen doen wonderen. Tegenwoordig is het heel hip om een plaid op je bank te hebben. Hier kun je overigens ook lekker onder kruipen. Doe de gordijnen dicht zodat de kou van de ramen niet te dichtbij komt.

Het is een trend om natuurlijke materialen te gebruiken. Denk hier bijvoorbeeld aan duurzame gordijnen van katoen.

Tip 2

De badkamer mag ook meegenieten van de duurzame trends. Men start vaak de dag met een heerlijk warme douche. Als je vijf minuten korter doucht dan normaal bespaar je al een hele hoop geld. Je kunt je daarna ook afdrogen met een duurzame handdoek. Wist je dat er ook biologische handdoeken zijn? Er wordt vaak verkeerde verlichting gekocht voor donkere ruimtes. Wil je echt volle 100% duurzaam? Kies dan voor een LED Downlight. Deze lampen zijn niet alleen duurzaam maar ook super praktisch. De lampen kunnen voor een luxe uitstraling zorgen en een warme, neutrale of koude kleuren geven.

Tip 3

De slaapkamer mag ook niet ontbreken in jouw duurzame huisje. Wist je dat een bamboe bed veel goedkoper is en nog eens heel lekker ligt? Zo kun je wel 100 dingen bedenken die duurzamer kunnen. Het belangrijkste is dat het in je smaak valt. Gelukkig worden er steeds meer gevarieerde producten geproduceerd om aan iedereens wensen te voldoen.

Mijn eigen ervaring met duurzaam wonen heeft mij tot nu toe compleet versteld doen staan. Mijn man en ik wisten in het begin nog niet helemaal wat het begrip ‘duurzaam bouwen’ inhield maar toen wij ons gingen verdiepen werden wij alleen maar enthousiaster. Duurzaam leven heeft ons echt veranderd in doen en laten. Wij pakken automatisch ook vaker de fiets dan de auto. Wij hebben er bewust voor gekozen om niet in de stad te wonen omdat het daar toch lastiger is om volledig duurzaam te leven.

De eerste stap van duurzaam leven is de mindset. Je moet je levensstijl willen aanpassen en open staan voor een nieuw avontuur. Laten wij de wereld een stukje schoner maken.