Zo organiseer je een geslaagd bedrijfsuitje

Zo organiseer je een geslaagd bedrijfsuitje

4 december 2019 0 Door Erno

Ben jij dit jaar de gelukkige om jullie bedrijfsuitje te organiseren? Dan ligt er behoorlijk wat druk op jouw schouders. Het bedrijfsuitje is namelijk maar een jaarlijks fenomeen. Oké, bij sommige bedrijven wordt dit uitje twee keer per jaar georganiseerd maar helaas ook niet vaker. Daarom kijkt iedereen altijd met smart uit naar deze dag en wil je het dus ook niet op je geweten hebben om iedereen een slechte dag te bezorgen. Wil jij weten hoe je het perfecte uitje voor jouw bedrijf organiseert? Dan hebben we hier een paar tips voor je.

Bepaal de grote van de groep en jullie budget

Allereerst is het natuurlijk handig om te weten wie er allemaal meegaan. Je hoopt natuurlijk het hele team maar soms kan helaas niet iedereen. Er zijn andere verplichtingen waar ze aan moeten voldoen en dat begrijpen we natuurlijk al te best. Toch is het handig en wel zo leuk om te kijken wanneer iedereen, of in ieder geval de meeste personen, kunnen. En vraag dit al enige tijd van tevoren. Een week van te voren is misschien iets aan de krappe kant. Ga daarna met je baas om te tafel zitten voor het budget. Welk budget stel hij beschikbaar en wat kunnen jullie daarvan allemaal doen. Misschien wil iedereen zelf nog wel een bijdrage doen zodat jullie helemaal kunnen uitpakken dit jaar. Kortom, inventariseer en overleg met je werkgever en collega’s.

Ga na wat iedereen leuk vind om te doen

Wat jij misschien een ontzettend leuk bedrijfsuitje vindt hoeft uiteraard niet voor je collega’s te gelden. Misschien ben je hartstikke fanatiek en actief maar vinden jouw collega’s het veel leuker om lekker met z'n alle te dineren. Kortom, ga even na wat iedereen qua beeld in zijn hoofd heeft, wat het uitje betreft. Zo voorkom je teleurstelling en eventuele andere gevoelens die er op zo’n dag helemaal niet thuishoren. Tijdens een bedrijfsuitje moet iedereen het naar zijn zin hebben. Zoek daarom een uitje wat enigszins aan iedereen zijn wensen voldoet.

Kies voor iets origineels

De bierproeverij kennen we inmiddels allemaal wel en ook de kookworkshop is misschien niet meer even spectaculair. Als jij het uitje mag organiseren verras je collega’s dan echt met iets origineel. Iets waar ze zelf nog niet op waren gekomen of iets waarvan ze geen eens wisten dat het bestond. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten bedrijfsuitjes dat er vast wel eentje tussen zit waarmee je, je collega’s weet te verrassen.