Als het weer mag, doen we het groen.

Als het weer mag, doen we het groen.

17 mei 2021 0 Door Erno

Er gaat straks een moment komen waarop wij weer mogen feesten. Iedereen kijk natuurlijk ook uit naar dit moment. De horeca zeker ook, want zij zullen het meeste profiteren van de versoepelingen. Wij zien soms al in het nieuws wat voor een troep wij als feestganger kunnen achterlaten. Zo zie je nog wel eens beelden voorbijkomen van het Vondelpark waar gedemonstreerd is. Er is haast geen groen meer te zien. Zelf heb ik een hekel aan straatafval, dit is voor mij de meest onnodige vorm van vervuiling. Daarom hoop ik dan ook dat veel bedrijven een afvalcontainer huren als het feesten weer gaat beginnen. Want als zij dit niet doen ben ik bang dat de steden eruit gaan zien alsof er een bom is ontploft. Gelukkig kunnen veel bedrijven online gemakkelijk afvalcontainers huren.

 

Gemakkelijk en zonder grote contracten

Voor eigenlijk elk soort bedrijfsafval is wel een afvalcontainer te huren. Bij veel bedrijven ga je dan een abonnement aan. Dit werk eigenlijk hetzelfde als dat jij vroeger een abonnement op de Donald Duck had. Het abonnement is elke maand opzegbaar. Daarnaast heb je bij veel bedrijven het grote voordeel dat de afvalcontainer ontzettend snel geleverd wordt. Als jij bijvoorbeeld morgen topdrukte verwacht kan je de volgende dag al een extra afvalcontainer hebben. Een afvalcontainer huren wordt zo wel heel makkelijk. De meeste bedrijven bieden containers aan tussen de 240 liter en 1700 liter. Let hierbij wel goed op de ruimte die u zelf beschikbaar heeft voor de afvalcontainer. Deze moet natuurlijk wel ergens op een praktische plek kunnen staan. Doordat veel bedrijven snel afvalcontainers kunnen leveren kunnen restaurants en parken beter knokken tegen een plotselinge vloed aan mensen. De afvalcontainers worden ook regelmatig geleegd. Minimaal wordt de afvalcontainer één keer in de vier weken geleegd. Maar dit kan ook veel frequenter, tot wel 2 keer per week. Ideaal als je dus voor een lange tijd veel gasten verwacht.

 

Laten we het samen groen houden

Ik hoop dat bedrijven straks de moeite gaan nemen om een extra afvalcontainer te huren. Zoals al eerder gezegd, het kost eigenlijk vrij weinig moeite en een abonnement is snel weer opgezegd. Zo zit je niet vast aan contracten die je verplichten over een lange termijn te huren. Zeker als er straks weer feesten gaan plaats vinden lijkt het mij verstandig om een extra aantal afvalcontainers neer te zetten. Zo houden we samen onze buurt schoon en kunnen we op een verantwoorde manier de versoepelingen vieren.