Alles over de transportfiets

Alles over de transportfiets

21 september 2020 0 Door Erno

Als Nederlander denk je waarschijnlijk dat je van alles weet over de verschillende soorten fietsen die er bestaan en welke fiets waarvoor het meest geschikt is. Speciale fietsen voor wielrennen worden steeds populairder onder mensen die fietsen als sport op willen pakken; hiervan zagen we een grote toename aan het begin van de corona-tijd, omdat het een mooie manier is om buiten te komen én iets te doen te hebben, zonder dat je daar anderen voor nodig hebt, en waarmee je ook buiten goed voldoende afstand kunt bewaren. Daarnaast heeft ook de e-bike bijvoorbeeld een enorme toename gezien de laatste jaren in populariteit. Deze begon ooit als oplossing voor mensen die slecht ter been waren vanwege ouderdom of andere fysieke klachten hadden waardoor zij teveel last kregen van het zware trappen. De prijs lag toen nog erg hoog omdat het nieuwe technologie was, waardoor ook alleen degenen die écht een e-bike nodig hadden deze zich konden veroorloven. Omdat dit inmiddels een tijdje terug is zien we tegenwoordig steeds meer e-bikes op de markt, in verschillende prijscategorieen. De fiets wordt daardoor toegankelijker voor velen, en wordt nu ook veelal gebruikt door bijvoorbeeld moeders die naast 2 kinderen ook nog regelmatig boodschappentas op de fiets mee moeten sjouwen. Maar ondanks al deze nieuwe snufjes is er één klassieke fiets die ons hart blijft veroveren: de transportfiets.

Wat is een transportfiets?

De naam zegt het eigenlijk al: een transportfiets is een fiets waarme je goederen kunt vervoeren. Denk aan bijvoorbeeld een boodschappentas, maar ook een opgehaald pakketje, je school- of werktas of bijvoorbeeld je bagage voor een weekendje weg. Een transportfiets heeft een voordrager boven het voorwiel, iets wat het onderscheidt van andere soorten fietsen. Niet alleen maakt een voordrager het makkelijker om een krat of mandje voorop te installeren, vergeleken met een bagagedrager achterop is een voordeel van de transportfiets ook dat je niet steeds achterom hoeft te kijken of de boel nog vast zit, iets wat helaas met snelbinders niet altijd te garanderen is. Met een krat of mand heb je hierin meer zekerheid, en als kers op de taart kun je ook nog eens gemakkelijk zien wat er gebeurt met jouw bagage. Ideaal dus!

De transportfiets is voor iedereen

Een transportfiets is voor eigenlijk vrijwel iedereen een uitkomst. Vergeleken met een fiets met bagagedrager is het vervoeren van je spullen veiliger. En de meesten van ons die vaak op de fiets gaan, zullen altijd wel iets van een tas bij ons hebben die we met ons mee willen vervoeren. Een transportfiets dames, een transportfiets heren, een grote, kleine, pimpelpaarse of een simpele zwarte: een transportfiets is voor idereen ideaal!