Je huis leeghalen met de juiste afvalcontainer

Je huis leeghalen met de juiste afvalcontainer

31 december 2019 0 Door Erno

Het is kerstvakantie! Ik heb er een extra weekje bij aangeplakt want we willen het huis gaan opruimen. Ontzettend veel zooi gaat weg. Spullen gaan naar de kringloop, maar we willen ook wat kamers verbouwen. Daar komt natuurlijk bouwafval bij vrij. Daarom hebben we een afvalcontainer gehuurd om al dit afval goed te sorteren. Als er dan nog spullen overblijven die niet naar de kringloop kunnen, kunnen we die ook weggooien! Omdat er veel meer achter containers huren zit dan ik dacht, heb ik besloten er ook een blog over te schrijven! Zo leren jullie lezers wat meer over de wereld van afval, en wat je kunt verwachten. Veel leesplezier!

 

De verschillende soorten afvalcontainer

Ten eerste zijn er natuurlijk hartstikke veel verschillende containers die je kan huren. Elk doeleinde heeft wel weer een andere afvalcontainer nodig. Ook kun je voor elk soort afval een container huren. Denk hierbij aan tuinafval, bouwafval, beton, stenen, metaal, karton, isolatiemateriaal, elektra en nog veel meer. Alles wat je tegenkomt in en rond je huis is wel te scheiden. Dit afval scheiden gaat makkelijker als je van tevoren het in de juiste containers stopt. Maar je kunt ook een container huren voor al het afval. Dan wordt het pas gescheiden bij de afvalcentrale.

 

Ook afvalcontainers voor aan huis

Je kunt niet alleen van die grote bouwcontainers huren. Ook kun je tegenwoordig als particulier een container huren. Dit gaan dan om van die kleinere rolcontainers. Deze zijn ideaal voor een permanente functie bij u thuis of bij uw bedrijf. Deze containers kunnen zijn voor restafval, voor papier/karton, voor glas en flessen, voor organisch afval, voor plastic bedrijfsafval en tot slot voor archiefvernietiging. Die laatste twee zijn uitsluitend geschikt voor bedrijven. Het voordeel van zulke containers huren is dat je wat kunt bij huren waar je tekort aan hebt thuis of op werk! De containers zijn in verschillende groottes verkrijgbaar, dus je kunt ze op basis van hoeveel afval wordt gegenereerd per week/maand huren. Vervolgens worden deze containers dan eens in de zoveel weken opgehaald. Je kunt kiezen voor een keer per maand legen, een keer per twee weken legen, een keer per week legen of zelfs twee keer per week legen. Je kunt via de klantenservice gemakkelijk de afhaal tijden en dagen doorspreken. Ook als je tussendoor de tijden wil veranderen kan dit ook met gemak. Mocht er een keer extra geleegd worden, maar is dit slechts eenmalig, dan kan daar zelfs voor gepeld worden. Wat wel iets is om over na te denken is dat de meeste container-abonnement op een- of tweejarige basis zijn. Er zijn ook maandelijks opzegbare abonnementen. Deze kosten alleen wat meer dan de contract-abonnementen.